„GYEREkIDE, mert jó kis hely”

EFOP-2.1.2-16-2018-00064

 

Kedvezményezett neve: Barabás Község Önkormányzata

A projekt címe: GYEREkIDE, mert jó kis hely

A szerződött támogatás összege: 20.000.000,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 09. 30.

A projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00064

 

Barabás Község Önkormányzata támogatott EFOP-1.4.3-16-os projektet valósít meg „Jó kis hely” – kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása kategóriában.
Ezen projekthez kapcsolódó infrastrukturális igények biztosítása valósul meg elsősorban meglévő közösségi tér átalakításával, felújításával és berendezésével.

 

A projekt célja:

A helyi közösségi élet erősítése, minél több célcsoporttag és lakos bevonása, egymás megismerése és segítése.

 

A célcsoport:

A megvalósuló programok a 25 év alatti fiataloknak, a 3 év alatti gyerekeknek, óvodásoknak, általános- és középiskolás tanulóknak szólnak a szülők bevonásával.

Közvetett célcsoport a program területén működő, a gyermekekkel és családjukkal foglalkozó intézmények, szolgáltatások vezetői, munkatársai, civil és egyházi szervezetek, továbbá a helyi közösségek vezetői és tagjai. A gyerekek illetve szüleik szűkebb és tágabb társadalmi környezete.

 

A projekt keretein belül megvalósuló tevékenységek:

Az épületek külső-belső felújítása, korszerűsítése.

A közösségi terek igényes berendezése, tekintettel a korosztályok igényeire.

Játszó-és sportudvar kialakítása.

A szolgáltatásokhoz szükséges eszközök, felszerelések biztosítása, a megfelelő korcsoport-specifikus szempontok figyelembe vételével.

Mosási, tisztálkodási, főzési lehetőség biztosítása.

Étkeztetés lebonyolításához szükséges tárgyi feltételek megteremtése

_______________________________________________________________________________________

2019. október 20.

Sajtóközlemény

Megvalósult a „jó kis hely” kistelepülési komplex gyerekprogramok biztosításához kapcsolódó meglévő közösségi tér felújítása

Barabás Község Önkormányzata EFOP-1.4.3 „Jó kis hely” kistelepülési komplex gyerekprogramok biztosítására irányuló projektet valósít meg. Ezen projekthez kapcsolódó infrastrukturális igények biztosítása valósult meg meglévő közösségi tér átalakításával, felújításával és berendezésével a jelen EFOP-2.1.2 projekt keretében. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 20 millió Ft összegű európai uniós támogatás segítségével.

Barabás Község Önkormányzata 2018-ban támogatási kérelmet nyújtott be a futó EFOP-1.4.3 „Jó kis hely” kistelepülési komplex gyerekprogramok biztosítására irányuló projekttel párhuzamosan.

Az EFOP-2.1.2-16-2018-00064 azonosítószámú projekt célja az EFOP-1.4.3 „Jó kis hely” kistelepülési komplex gyerekprogramokat biztosító projekthez kapcsolódó infrastrukturális igények biztosítása volt.

A fejlesztés eredményeként Barabás, Kossuth utca 1. szám alatti épület felújítása és berendezése, közösségi térré történő kialakítása valósult meg. A projekt 2019.09.30-ával fejeződött be. A fejlesztést Barabás Község Önkormányzata 20 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg. Az Önkormányzat jelen beruházással újabb lépést tett a helyi közösségi élet erősítésének irányába.

További információ kérhető:

Barabás Község Önkormányzata

Elérhetőség (0645705733, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)Európai Regionális Fejlesztési Alap | Doherty Group