Kedvezményezett: Barabás Község Önkormányzata

Támogatás összege: 107.600.939,- Ft

Támogatás intenzitása: 95 %

A projekt elszámolható költsége: 113.264.149,- Ft

A projekt azonosítója: 1826725063
 
A projekt címe: Külterületi helyi közutak fejlesztése Barabás Községben
 

Barabás Község Önkormányzata a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő és munkagépek beszerzése című felhívás vonatkozásában 107 600 939 Ft támogatásban részesült.

A projekt keretében megvalósult a Barabás 0797 helyrajzi számú út, bitumenes burkolat megerősítési munkálatai 2512 m hosszon. A fejlesztés előtt az út rendkívül rossz állapotú volt, kátyúk, úthibák alakultak ki és egyes részeken a burkolat teljesen tönkrement. Az útszakasz csapadékos időszakban járhatatlanok vagy nehezen járhatóak voltak, dacára a rendszeres karbantartásnak. A mezőgazdasági utak korszerűsítése a település külterületén található mezőgazdasági földterületek, állattartó gazdaságok jobb megközelíthetősége érdekében vált szükségessé. Ugyanis csapadékos időjárás esetén a földekre való bejutás mezőgazdasági gépekkel is igen nehézkes volt, a termény károsodás nélküli kiszállítása szinte lehetetlen volt még száraz időjárás esetén is.

A kivitelezési munkálatok mellet beszerzésre került még 1 darab MTZ 892. 2 típusú traktor is 8 636 000 Ft értékben.

A megvalósult fejlesztés eredményeként, kialakításra kerül Barabás településen egy a mai kornak megfelelő út, amely által jelentősen javul a településen lévő mezőgazdasági földterületek, gyümölcsösök megközelíthetősége. Továbbá a projekt keretében beszerzett erőgép hozzájárul a települést környező utak karbantartásához.