A projekt azonosítója: 1946920959
A megvalósítás helye: 4937 Barabás, Árpád út 57-9.
A projekt elszámolható költsége: 3.036.142 Ft
A projekt címe: BEREGINFO PONT kialakítása Barabáson

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-35-2-17 kódszámú, Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület - Térségi egységes arculatú információs pontok létrehozása című felhívás alapján Barabás Község Önkormányzata  2.884.333 Ft, azaz kettőmillió-nyolcszáznyolcvannégyezer-háromszázharminchárom forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A projekt keretében  Információs Pont került kialakításra.
 
Az Információs Pont bemutatja Barabás település helyi és térségi természeti épített-kulturális nevezetességeit, túra-kerékpár útvonalait illetve a turisztikai szolgáltató egységeket. A helyi nevezetességek, látványosságok, helyi szolgáltatások bemutatásával a településre és a térségbe érkező turisták tájékozódását segíti. Ezen pontok az egész térségben, egységes arculatban, de a helyi sajátosságokat tükrözve kerültek kialakításra.

Az  Információs Pont révén a térségbe és Barabás településre látogatók jobban megismerik a helyi attrakciókat, azok megközelíthetőségét. Az információs pontra kerékpárral érkezőknek min.10 db férőhellyel rendelkező kerékpártároló áll rendelkezésre.
 
Az információs pont szolgáltatásai:
- Turisztikai információnyújtás a településen és környezetében lévő turisztikai vonzerővel bíró attrakciói, környező és a megvalósításnak helyt adó településsel kapcsolatban. A települések természeti, kulturális értékeinek és történelmének bemutatása.
- Selfi automata: beépített HD webkamera segítségével van lehetőség fénykép készítésére és mint egy digitális képeslapot továbbítani az elkészült fotót a megadott email címre.
- Apróhirdetések megjelenítésére alkalmas alkalmazás.
- Térképes funkciója révén a környező települések látványosságainak, helyi szolgáltatások (posta, bank, élelmiszer és vendéglátóhelyek stb.) adatainak, elhelyezkedésének, információinak megjelenítése.
 
Hasznos információ:
Az Információs Pont a turisztikai látványosságtól maximum 200 méteres távolságra került kialakításra.
A szolgáltatás több nyelven is elérhető: magyar (HU), angol (EN), német (GER), ukrán (UA).